Om klubben

Skovløberne er en løbeklub i Ålsgårde, der blev dannet i januar 2017.

Vi er en klub fortsat i vækst :-)


Klubben tilbyder løbetræning for alle aldersgrupper på forskellige niveauer.

Fra nybegyndere til rutinerede løbere.

Derudover tilbydes Powerwalk og Trailløb


Læs mere om de enkelte hold under Træning


SKOVLØBERNES BESTYRELSE

MALJA INGVERSEN

FORMAND

KASSERER

LISBETH SKANDERUP

GURLI MOGENSEN

BESTYRELSE

MIKIE HELM-PETERSEN

BESTYRELSE

BESTYRELSE

SANNE EDGAR OLSENSKOVLØBERNES TRÆNERE

VORES TRÆNERE


Når du starter hos Skovløberne - vil du møde vores trænere. De er vidt forskellige, som trænere og som mennesker, og det sætter vi stor pris på. Fælles for dem er, at de er ildsjæle og brænder for trænergerningen. Nedenfor kan du læse lidt om hvert enkelt træner, hvad de brænder for, deres speciale mm.


Vi har stillet dem disse 6 spørgsmål:

  1. DGI Certificeret træner med speciale indenfor
  2. Beskriv din løbehistorie. Hvorfor og hvornår startede du med at løbe? 
  3. Hvorfor er du træner? 
  4. Som træner brænder jeg specielt for
  5. Beskriv din bedste løbeoplevelse
  6. Hvorfor være medlem hos Skovløberne?

- nedenfor kan du læse de enkelte træneres historier

KATARINA FLORICIKIC

Træner Katarina: Løbe/gå-holdet4 og hold3

1.Har altid altid løbet 5-10 km. for mig selv.

2. Det er deligt at løbe/gå med så mange sociale løbere/pw

3. Man bliver glad i "låget" efter en times træning og det synes jeg, er det fede ved at være i en social klub, og samtidig gøre andre glade.

4. Hos skovløbernes fællestræning har vi det sjovt sammen. Vi tager fælles ud og har alle med hjem igen.

TORBEN HOCH

Træner Torben: Trail1

1. Jeg har desværre ingen DGI træner uddannelse endnu, men jeg håber at kunne starte i løbet af 2021.

2. Jeg har løbet hele mit liv, men mest fordi jeg spillede fodbold til jeg blev sidst i 40’erne, men jeg har løbet fast 2-3 gange om ugen de sidste 10-12 år. Jeg løb mit første og eneste maraton i København i 2018. Det var en stor oplevelse, men jeg tror egentlig jeg har bedst af, at nøjes med at løbe ½ maraton. Mit yndlingsløb er ”Helvede i Nord” i Tisvilde hegn. Hos skovløberne har jeg fundet ud af jeg er trailløber – det med at terrænet og naturen skifter og man skal være opmærksom. Det sætter jeg meget pris på.  

3. Jeg har kun været træner på Trail 1 de sidste 2 måneder, men jeg synes det er spændende og sjovt. Jeg blev vist mest spurgt om jeg ville være træner, fordi jeg er godt til at finde vej i skoven, da jeg arbejder som skovfoged i de skove vi løber i.

Det bedste er at planlægge den gode trailtur, hvor vi finder nye og ukendte smalle stier og varieret terræn med de flotte udsigter.

4. At give skovløberne en dejlig oplevelse og få smilene og sveden frem. Det må gerne være lidt hårdt. Vi skal kunne mærke at vi har været ude og løbe, men hyggen er også vigtig og jeg nyder især vores lidt længere weekendture, hvor vi kommer nogle nye steder hen, og slutter af med kaffe og lidt sødt.

5. Min første maraton i 2018 var fantastisk, men egentlig var det nok endnu bedre da det lykkedes mig at komme under to timer på ½ maraton i Tisvilde hegn i 3. forsøg. Det var stort – for mig. 

6. Der er en utrolig positiv og glad stemning i klubben, som jeg oplevede fra første gang jeg mødte til træning. Det er meget fokus på det sociale og hygge, og jeg tror den gode løbeoplevelse for de fleste i klubben er funderet i de gode sociale relationer. Vi er her jo ikke for at vinde medaljer…

SANNE OLSEN

TrænerSanne (Løbeholdet 1-2,3 og trail2)

1. Jeg har en DGI certifikation i 10 km løb og træning dertil.

2. Jeg startede med at løbe fordi jeg var blevet for kraftig 20 kg var der kommet på. Det var hårdt. Jeg kunne løbe 1 min. og gå 2 min. Så er det bare at klø på. Jeg startede i 2008. Det første år var forfærdelig. Men jeg kan huske da jeg løb mine første 10 km, så var jeg en rigtig løber. Jeg elsker at løbe, det er blevet en livsstil.

3. Jeg har undervist i ridning da jeg var yngre. Jeg kan godt lide at give min viden videre til andre. Jeg elsker at hjælpe andre med at blive bedre til løb og introducere nye løber til løb.

4. Jeg brænder for trailløb. Det er at bevæge sig i naturen/være i et med naturen. Kæmpe sig op og ned ad bakkerne. Og det betyder også noget at jeg ikke bare løber lige ud.

5. Min største løbeoplevelse var da jeg løb Nice/Cannes Marathon. Det var super hårdt men det var det hele værd, en oplevelse for livet.

6. Jeg har valgt Skovløberne fordi vi har det bedste sociale liv og de bedste trænere. Der altid har tid til en lille snak. Der er plads til alle, både tykke og smalle 😊

HENRIK NICOLAJSEN

Træner Henrik:  Løbe/gå-holdet4

1. Speciale indenfor 5-10 km løb.

2. DHL- løb i 2005 , var mit første spæde skud til at få løbetrænet (lidt) i arbejdsregi.

3. Jeg er træner fordi jeg syntes det er sjovt at motivere andre til en glad times løb.

4. Som træner brænder jeg specielt for at give løbeglæden videre til en flok Skovløbere. At motivere andre løbere til at opfylde egne mål.

5. Min bedste løbsoplevelse var bl.a mit første 10 km. Løb /Gilleleje i 2007. Og Berlin 2008 - hvor jeg løb over maraton mål stregen - for første gang ud af mange efterfølgende løb i klub regi. 

6. Jeg er medlem af Skovløberne fordi jeg ikke kan undvære dem 😉(det er gengældt skal vi hilse og sige 😃)

LISBETH OLSEN

Træner Lisbeth: Løbeholdet 1-2 og trail2

1. 5-10 km løbere 

2. Jeg startede som ny løber sommeren 2010, fordi min søn syntes vi skulle lave noget sundt sammen. I processen blev jeg okay med at være forpustet og være grim mens jeg er forpustet. 

3. Det at være træner gør at jeg kan give andre en god oplevelse i skoven. At opleve andre får samme optur af at løbe, at se deres forbedringer og troen på dem selv...... det gør mig lidt høj. 

4. At blive høj af at løbe vil være det bedste at give videre. Men en tur i et pace hvor de føler at “det her kan jeg gøre i timer”. Fed følelse. 

5. Jeg er jo bidt af løbe langt. At løbe så tiden er uvæsentlig men at det er målet der skal nås. Der er 2 løb som jeg vil fremhæve, min første 5 km (Helsingør byløb 2010) nok et af de hårdeste løb og sikken sejrs følelse. Det andet løb er et 24t løb om søerne i KBH. (Astamarie24 2015) Regnen silede ned i de 20t men jeg havde en fest og lavede pr. 

6. Hos Skovløberne er vi sociale med en fælles passion for at være i bevægelse, løbe, powerwalk med mere. Det er umuligt ikke at være glad sammen 😃

LARS WIINBLAD

Træner  Lars: Løbetholdet 1-2

1. Speciale i langdistanceløb, halv- og helmaraton. Har været træner i 10 år.

2. Har løbet hele livet. Enten i forbindelse med håndbold- og fodboldtræning eller blot for løbets skyld. Siden 2007 dedikeret løber, fordi jeg havde brug for et mål (maraton) og en fast løberutine.

3. Jeg træner andre fordi jeg gerne vil være med til at inspirere og give min egen løbeglæde videre.

4. Jeg brænder særligt for det sociale i vores løbesammenhold. Og for at motivere og hjælpe andre med at nå deres mål.

5. Jeg har haft mange fine løbeoplevelser. Den første maratontur (Berlin 2008) var unik på grund af stemningen, holdoplevelsen, at målet blev nået (hvem havde troet det!) og ikke mindst det sociale. Det er også sjov at komme ud og opleve andre steder i verden med løbesko på. Uanset om det er med nummer på brystet eller ej. Løb på en landevej i skovene ved Rocky Mountains er fantastisk (nervepirrende), når man ikke ved om der lurer en bjørn rundt om det næste hjørne. 

6. Skovløberne skal man være medlem af hvis man prioriterer løbeglæde og en godt socialt sammenhold, ikke går af vejen for en god fest og i øvrigt har lyst til at være med til at skabe stemningen selv.

GURLI MOGENSEN

Træner Gurli: Hold 1-2,3 og trail2)

1. DGI speciale 5- 10 km.

2. Jeg startede med at løbe i en "sen alder” som ca. 45 årig. Noget småløb med min teenage søn, som hurtigere fik mere fart i benene end mig! Jeg trænede mig op til et 5 km. Kvindeløb - som blev ALT kvindeløb på 5 km I 2007. Jeg kom igennem på 36 min. YES. Men, næste mål med 10 km. var svært og hårdt for mig at træne til…… Og en løbeklub viste sig at være løsningen. Så tog løbet fart. 

3. Jeg er træner for at videregive glæden ved løb og bevægelse i naturen. Sammenlagt med konkret viden fra bl.a DGI og personlig løbs- og træningserfaring.

4. Som træner elsker jeg når man mærker begejstringen på holdet. At se medløbere der har haft en god træningstime uanset om det handler om udfordring , nye mål, natur o.s.v

5.Jeg har haft rigtig mange gode løbeoplevelser, bl.a første maraton i 2008 - sammen med en flok andre debutanter. Og siden endnu flere maraton og et hav af andre løb.           Selvom hvert løb er personligt - giver det kolorit og ekstra glæde og god sparring at træne sammen- op til-  og ikke mindst, at have glæden og /eller ærgrelsen efter målstregen.

6.Jeg har været med i Skovløberne fra start og har ikke fortrudt et sekund!   

Fælleskabet og glæden omkring træning - også når det er hårdt.

Vores fantastiske natur vi har som træningsområde. 

En meget social klub. Der er altid nogen at” lege med” på mange forskellige hold . Også tredje halvleg.

 

BODIL HJERRILD

Træner Bodil: Løbeholdet 1-2

1. Halv- og marathon-træning

2. Jeg har løbet det mest af mit liv.  Det blev mere seriøst, da jeg som 14-årig blev kaproer og ville til tops på skamlen. Det kom der en guldmedalje ud af, men løb var en trist affære. Senere spillede jeg volleyball på turneringsplan, og her var løb også et krav. For det er den bedste måde at komme i form på. Stadig var løb kedeligt. Først da jeg meldte mig ind i Running Rhino i 2008, oplevede jeg løbeglæden for første gang, og gennemførte mit første ud af en række maratoner.

3. Jeg begyndte som assistent og ville give mine erfaringer videre med at lære andre at finde glæden ved at løbe. I dag elsker jeg det sociale samvær med andre løbere. Hvor hurtigt eller langt vi når, er ikke længere væsentligt. Jeg håber, jeg kan sprede et godt humør og glæde ved at bevæge sig.

4. At få folk til at føle, at det er dejligt at løbe. Det er også sjovt at lave forskellige træninger, hvor man bliver lidt udfordret.

5. Mit første maraton i 2008. Jeg græd ind over målstregen og følte mig i den syvende himmel sammen med andre 40.000 løbere i Berlin. Det er et uudsletteligt minde.

6. Fordi vi er en klub, hvor der lægges vægt på det sociale. Vi har en fantastisk natur at løbe i, og masser af søde løbevenner at være sammen med. Også i tredje halvleg.

...Skovløberne skal man være medlem af hvis man prioriterer løbeglæde og et godt socialt sammenhold, - ikke går af vejen for en god fest

- og i øvrigt har lyst til at være med til at skabe stemningen selv" 😃

THOMAS HEMMINGSEN

Træne Thomas: Trail2, hold 1-2 og 3

1. DGI certificeret træner

Rikke Jønsson

Træner Rikke: Trail1

1. DGI certificeret træner

Sven Andersen

Træner Sven: Løb/gå-holdet4Træner Sven: Løb/gå-holdet4Bente Frederiksen

Træner Bente: Powerwalk